Joko teit LinkedIn-profiilisi uudenvuodenhuollon?

Uuden vuoden alkaminen näkyy selvästi LinkedInissä. Monella on vaihtunut työpaikka, tai tutuille verkostossani on tapahtunut muita uusia asioita elämän- ja urapolulla. Tietoja päivittäessä on hyvä katsoa koko profiiliaan uusin silmin.

Moni skarppaa LinkedIn-profiiliaan etsiessään uutta työpaikkaa tai miettiessään uusia kuvioita urapolulleen. Tärkeä mietinnän paikka silloin on, keneen haluaa tehdä vaikutuksen.

Jos etsit uutta työtä ja toivot headhuntereiden löytävän sinut, panosta kertomaan erityisosaamisestasi ja listaa tarkemmin aikaansaannoksiasi sekä taitojasi. Jos taas haluat korostaa vahvemmin asiantuntijuuttasi mahdolliselle asiakaskunnallesi tai kollegayhteisöllesi, nostat esiin hieman toisenlaisia asioita, eikö?

Yhtälailla uuden työtehtävän ja mahdollisen työroolin muuttuessa on hyvä tarkistaa omia tietojaan ja tapojaan LinkedInissä. Asiantuntijatehtävissä toimivalle LinkedIn on erityisen hyvä kanava, joten oman profiilin sisältöä, mahdollista julkaisutaktiikkaa ja vuorovaikutustaan muihin kannattaa miettiä tarkemminkin.

Tarkista LI-profiilissasi ainakin nämä

LinkedIn on muuttunut melkoisesti parin viime vuoden aikana. Algoritmikin muuntuu ja kehittyy nykyään todella vikkelästi. Perusasiat ovat kuitenkin samat. Se, että sinut löydetään ammattiisi tai osaamiseesi liittyen tai sinä löydät verkostoosi haluamiasi kiinnostavia henkilöitä ammattimielessä. LinkedInin tittelit eivät kerro suoraan kenenkään osaamisesta tai vaikkapa vahvuuksista. Siksi on tärkeää, että luetellessasi LinkedInissä aiemmat työpaikkasi, tehtäväsi ja koulutuksesi, kerrot tiivistelmässä eli Summary-osiossa osaamisestasi ja mielenkiinnon kohteistasi jotain enemmän. Käytä itsestäsi kertoessasi myös sellaisia avainsanoja, jotka kuvaavat osaamistasi ja taitojasi.

Muista lisätä profiiliisi myös oma henkilökuvasi sekä taustakuva. Niillä erotut, ja aika monella meistä on täysnimikaimakin olemassa. Profiilikuva on yksi ensimmäisistä asioista, johon lähes aina kiinnitetään huomiota. Kuvan olisikin hyvä olla kasvokuva ja suhteellisen tuore. On vähän haastavaa kontaktipyyntöä lähettäessään joutua miettimään, voiko tämä olla se sama henkilö, jonka juuri tapasin. Kuvassa oleva kun ehkä etäisesti muistuttaa kyllä ko. henkilöä, mutta ainakin kymmenen vuotta nuorempana.

On hyvä muistaa, että LinkedIn ei ole enää pitkään aikaan ollut vain sähköinen CV. Voihan sitä toki sellaisenakin käyttää, mutta aika monesta muusta hyvästä asiasta jää silloin paitsi. Profiilin tietojen päivittämisen lisäksi on todella hyvä miettiä, mihin kaikkeen LinkedIniä voi käyttää.

Tiesithän muuten, että Linkedin ja Google ovat erittäin hyviä kavereita. Googlen hakukone kun suosii vahvasti juuri Linkedinin sivuja. Se tarkoittaa, että kun joku googlettaa sinun nimesi tai yrityksesi, on todennäköistä, että ensimmäisten hakutuloksien joukossa on LinkedIn-profiilisivu.

==========================================================

Jos kaipaat vinkkejä ja apua joko oman tai yrityksesi LinkedIn-profiilin ja sisältöjen kanssa, ota yhteyttä info@viestintapalvelu.fi