Tehokas video on eräs parhaiten toimivista markkinoinnin ja viestinnän välineistä, mutta vain suunnitelmallisesti käytettynä. Mitä useampaan paikkaan videosi jaat, sitä parempi. Jos kuitenkin julkaiset videosi vain yhdessä paikassa, niin se paikka on aina YouTube. Fiksu jakelu- ja markkinointisuunnitelma vie joka tapauksessa videosi juuri sinun kannaltasi tärkeimpien kohderyhmien nähtäväksi.

Videon jakelusuunnitelman teko lähtee tavoitteista ja sitä kautta videon kohderyhmästä: minkälaiselle yleisölle videota esitetään, mikä heitä kiinnostaa ja mistä heidät tavoittaa? Eli, missä palveluissa ja medioissa sinulle tärkeät asiakkaat ovat?

YouTube on aivan omissa sfääreissään oleva videojakelun jättiläinen ja se on useimmiten ainoa oikea valinta videon julkaisuun ison kävijämääränsä takia. Pelkkä videon julkaiseminen YouTubessa ei kuitenkaan riitä. Sen upottaminen omille nettisivuille, uutiskirjeeseen, intranettiin ja muualle someen on julkaisemisen jälkeen seuraava luonnollinen askel. Nykyisin laajempi näkyvyys maksaa aina jonkin verran, joten varaudu siihen jo videon kokonaisbudjettia laskiessasi.

Lue artikkeli kokonaisuudessaan

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.