Sisältömarkkinointi on yksi tapa markkinoida. Sen tarkoitus on myynnin lisääminen. Mutta kuinka sisältömarkkinoinnista voi tulla myyntisuppilosi tehoimuri?
Mitä helpompaa asiakkaallesi on siirtyä sisällöstäsi ostajaksi, sitä parempi. Liian tyrkky ei kuitenkaan saa olla, sillä markkinoinnin pakkopullan syömisestä ei tykkää kukaan. Johtavatko sinun nykyiset sisältösi asiakkaasi myyntitunneliin – vai ojaan ja allikkoon?
Käytännön toiminta vain yhden klikkauksen päähän
Kun tuotat sisältöjä, on niillä aina jokin tarkoitus. Yksityishenkilönä haluat esimerkiksi kertoa kavereillesi tunteistasi ja arvoistasi. Yrityksenä voit tehdä aivan saman, mutta pääpaino on enemmän hyödyissä, vinkeissä ja tietenkin myynnissä. Kuinka asiakkaat saa parhaiten siirtymään somesisällöistä yrityksen omaan sisältöön?
Digitaalisessa markkinoinnissa tarvitaan myyntiputki, josta klikkaaja ei voi helposti eksyä muille verkkosivuille tai muiden sometileille.
Se tapahtuu tarjoamalla asiakkaalle helppoa, yhden klikkauksen päässä olevaa mahdollisuutta käytännön toimintaan. Tuota kiinnostavia artikkeleita tai videoita sekä niiden yhteyteen erottuvia ja hyviä houkuttimia. Näitä ovat esimerkiksi kilpailut, ilmaiset oppaat ja viihdyttävät testit.
Muita mahdollisia toiminnan vaihtoehtoja voivat olla uutiskirjeen tilaus, ilmaisten vinkkisisältöjen lataaminen tai suorat verkko-ostokset. Jos et luo toimivaa ja käytännössä testattua myyntiputkea tai -suppiloa, on aivan turha harmitella, miksei sisältömarkkinointi lisää myyntiäsi tai vaikuttavuuttasi.
Tavoitteet kuntoon, niin voi tulla tuloksiakin
Erilaisia julkaisukanavia on pilvin pimein, joten houkutus tuupata aivan samaa sisältöä moneen eri kanavaan on suuri. Se ei kannata.
Parhaiten onnistut, kun mietit jokaiselle kanavalle omat selvät tavoitteensa. Mieti siis entistä tarkemmin, mitä tehtävää ja kohderyhmää jokainen eri markkinoinnin ja viestinnän kanavasi palvelee tehokkaimmin.
Esimerkiksi somen osalta tämä tarkoittaa yrityksen kannalta sitä, että
- Facebookissa kerrot tuotteistasi, palveluistasi ja ajankohtaisia alan uutisista
- Twitterissä olet oman alasi asiantuntija, joka nostaa keskusteluun yrityksesi yhteiskunnallisia ulottuvuuksia
- Linkedinissä kerrot puolestaan yrityksesi kulttuurista ja perustelet, miksi se olisi sopiva työpaikka kaikille hyville tyypeille
- Instassa päästät asiakkaasi tuotekuvien lisäksi esimerkiksi kurkistamaan yrityksesi takahuoneeseen ja kulissien taakse, jolla todistat yrityksesi avoimmuutta ja läpinäkyvyyttä.
Edellinen lista pätee erityisesti yrityksiin ja kuluttajabisnekseen, mutta on sovellettavissa myös B2B:hen, julkiseen hallintoon ja muihin yhteisöihin.