Tappaako tekoäly markkinoinnin ja viestinnän siinä muodossa, jossa me sen nyt tunnemme? Mahdollisesti ennen pitkää. Muutoksia tulee aivan varmasti. Tapahtuuko kuolema vielä huomenna? Tuskin.

Seurasin viime viikolla Lianan webinaaria, jossa Nesteen Mika Hyötyläinen kertoi heidän tekemästään markkinointikokeilusta. Siinä haluttiin saada Nesteen mobiiliapille uusia käyttäjiä. Kaikki olennainen kampanjaan liitetty päätöksenteko annettiin ChatGPT:n tehtäväksi.

Kampanja oli menestys. Tekoäly osasi ohjailla kampanjaa oikeaan suuntaan ja tuloksia syntyi. Tekoälyn avulla päätettiin mediasuunnitelmat, aikataulutukset ja resurssitarpeet. Tekoäly toimi Nesteen tukena myös muun muassa sopimustekniikassa, kuvien valitsemisessa ja tekstien luonnissa.

Hyötyläinen vertasi esityksessään tekoälyn käyttöä kampanjan suunnittelussa tilanteeseen, jossa metsuri on saanut ensimmäistä kertaa käteensä moottorisahan käsisahan sijaan. Muutos on siis melkoinen. Pystyt nyt ikään kuin keskustelemaan toisen ihmisen kanssa, jolla on käytössään ”kaikki maailman data”. Jos pyydät tekoälyltä viittä hyvää vinkkiä johonkin ongelmaan, niin Hyötyläisen mukaan keskimäärin noin kolme niistä on hyvin toimivia.

Luova apulainen käytettävissäsi 24/7

ChatGPT:llä olemme varmasti lähes kaikki jo leikkineet – tai testanneet sitä järjestelmällisemmin. Itse olen hyödyntänyt sitä esimerkiksi kysymysten suunnittelussa: kirjoitan säännöllisesti artikkeleita, jotka perustuvat haastatteluihin. Hyötyläisen mainitsema 3/5-hyötysuhde tuntuu toteutuvan myös hyvien kysymysten suunnittelussa. Muutamalla johdattelevalla taustamuuttujalla esitetty toivomus sopivista kysymyksistä tuottaa tekoälyllä paljon aivan samoja kysymyksiä kuin ihmisälykin.

Muutamia hyviä uusia pointteja löytyy usein myös. Osa suorastaan nerokkaita.

Varsinaiseen laajempaan tekstin tuottamiseen en ole tekoälyä vielä käyttänyt. Sen aika tulee varmasti myös pian. Aivan sellaisenaan en usko tekoälyllä tuotettujen uusien tekstien ja kuvien korvaavan kaikkia nykyisiä ihmisten tuotoksia. Haastattelutilanteissa nostetaan kuitenkin esiin aivan uusia asioita ja tuotetaan sellaista ajankohtaista tietoa, jota tekoälyn käytössä ei vielä tekohetkellä ole.

Hyvästit ”paskamarkkinoinnille”

Hyötyläisen mukaan tekoäly on erityisen hyvä työkalu ”valkoinen paperi” -syndrooman voittamisessa. Saat muutamalla sopivalla hakusanalla itsellesi runsaasti sisältöä, jota voit lähteä jatkojalostamaan eteenpäin. Voit itse päättää, että jatkatko sisällön tuottamista omassa päässäsi tai teetkö sitä yhteistyössä tekoälyn kanssa.

Markkinoinnin ja viestinnän sisällöntuotanto ja suunnittelu tasa-arvoistuvat Hyötyläisen mukaan tulevaisuudessa. Tekoäly tuo monet maksulliset ja kalliit mahdollisuudet myös pienempien yritysten ja organisaatioiden saataville. Markkinointiviestinnän taso nousee näin selvästi ja ”paskamarkkinointi” katoaa suurelta osin. Toivotaan, että hän on oikeassa.

Riittääkö viestijöille ja markkinoijille töitä tulevaisuudessa?

Hyötyläinen mainitsi webinaarissa miettineensä itsekin omaa rooliaan tulevaisuuden maailmassa tekoälyn kanssa. Hänen laillaan näen itse tekoälyn suurena mahdollisuutena, en niinkään uhkana itselleni tai toimeentulolleni. Jokainen, joka käyttää työssään näppäimistöä, tulee joka tapauksessa kohtaamaan tulevaisuudessa suuria muutoksia tekoälyn vuoksi.

Siksi viimeistään nyt on hyvä hetki ottaa ChatGPT osaksi omaa työkalupakkia. Voit korvata sillä suuren osan hakupalveluista ja saada samalla itsellesi syvällisempiä tietoja pelkkien hakutulosten sijaan. Kaikilla muillakin kollegoilla, kilpailijoilla ja yhteistyökumppaneilla on sama työkalu käytössään, joten nyt on vain opeteltava käyttämään tekoälyä luovasti.

Tiedetään, paljon helpommin sanottu kuin tehty. Muuta hyvää vaihtoehtoa ei meillä taida kuitenkaan olla.


Tarvitsetko apua viestintäsi tai markkinointisi suunnitteluun ja toteutukseen? Tekoälyllä tai ilman? Ota yhteyttä Kaitsuun tai Tiaan:

Kai Tarkka, p. 050 5871 007
Tia Härkönen, p. 050 5252977

Sähköpostimme ovat muotoa etunimi.sukunimi@viestintapalvelu.fi tai laita viestiä osoitteella info@viestintapalvelu.fi