Twitter näytti voimansa Huuhkaja-fanille lauantaina. Erityisesti ensimmäisen puoliajan lopussa, kun tapahtui se mitä tapahtui. Eriksen. Tiedonnälkä tanskalaisen kohtalosta meni ohi jalkapallon ja pelin lopputuloksen.

Katsoitko Suomi-Tanska peliä? Niin minäkin. Lähtötilanne oli aivan huikea ja kotisohvalla kisastudiossa mieheni kanssa olimme täpinöissämme Huuhkajien tulevasta koitoksesta. Ja hurja sellainenhan siitä sitten tulikin. Kun Tanskan tähtipelaaja Christian Eriksen tuupertui lauantaina täysin yllättäen kentän pintaan, pelästyi moni. Mitä tapahtui?
Kuva ruudulla jatkui. Tilanteen vakavuus kävi välittömästi ilmi. Tanskan pelaajat käänsivät hänet kyljelleen ja kävivät suojamuuriksi ensiapuhenkilöstön aloittaessa elvytyksen. Kotisohvallamme elimme järkyttyneinä hetkessä mukana. Tilanne TV-ruudulla jatkui ja jatkui. YLE pisti pyörimään pelikoostetta aiemmin pelatuista peleistä, mutta katsojana en siihen pystynyt keskittymään. Jalkapallo ei juuri siinä hetkessä kiinnostanut, vaan Eriksenin tilanne.
Meillä käteen otettiinkin heti kännykät. Mies surffasi iltapäivälehtien uutisointia ja minä avasin Twitterin.
Twitter olikin tässä kohdin mitä mainioin lähde pysyä ajan tasalla. Ottamatta kantaa twiiteissä näkyviin kuvaklippeihin ja videoihin, sieltä vahvistui lopulta käsitys, että Eriksen vietiin kentältä sairaalaan elossa. TV-kuvasta tätä en nähnyt, vaikka pelaajan poisvienti siellä näkyikin.
Mikään muu ei siinä hetkessä tuntunut tärkeältä. Ja se tunne välittyi myös Twitterin kautta.
Twiittien läpikäyminen vaati toki medialukutaitoa ja kielitaitoakin. Epäolennaiset kommentit ja koronaspekulaatiot jätti nopeasti täysin omaan arvoonsa. Hästäg #UefaEuro2020 löytyi tällaiselle satunnaisellekin jalkapallonseuraajalle nopeasti ja ottamalla esiin ”viimeisimmät” twiitit, pysyi erinomaisesti viestivirrassa ja pienissä informaatiotiedoissa kiinni. Luin miehelleni ääneen virallisia tiedonantoja järjestävältä taholta ja Tanskan jalkapalloliitolta jo selvästi ennen kuin tiedot päivittyivät esimerkiksi Ilta-Sanomien ja Iltalehden uutisointiin.
Twitter on itselleni henkilökohtaisesti sosiaalisen median kanavista se, josta voi napata kiinni monenmoisiin tietoihin ja uutisiin. Esimerkiksi Facebookin puolelta en vastaavaa olisi tässä tilanteessa saanut, LinkedInistä puhumattakaan.
Some-kanavien parhautta on juuri se, että niitä voi käyttää eri tilanteisiin ja tarpeisiin. Niin yksityishenkilönä, työhön ja asiantuntijuuteen liittyvissä ulostuloissa kuin erilaisten organisaatioiden brändimielikuvan edistäjänä.
Kaiken someilun keskellä on hyvä muistaa olennaisin: Christian Eriksen selvisi vakavasta tilanteesta hengissä. Kiitos nopean ensiavun ja kanssaihmisten välittämisen.