Työpistenomadi ei osaa nautiskella yhdestä ja samasta työpisteestä, joka on päivästä ja vuodesta toiseen sama. Ei, työpistenomadi on vapaa kulkemaan kuin taivaan lintu ilman luovuuttaan kahlitsevia saman toimiston seiniä. Onko omasta pysyvästä työpisteestä luopuminen aivan pelkkää juhlaa?

Viestintäpalvelu Taika Oy muutti helmikuun 2019 lopussa toimistostaan Helsingin Sörnäisistä vapaan työpistekellunnan tilaan. Ei toimitiloja, ei kiinteitä toimitilakuluja. Mutta riittäisikö meille kollegani Tian kanssa pelkät omat kotitoimistomme pidemmän päälle?

Eiväthän ne riittäneet ja nyt olemme kiertäneet kevään 2019 aikana läpi seuraavat toimistotilojen vuokraajat: Wonderland, Eezy ja Kenno Lounge. Juuri nyt kirjoitan tätä artikkelia Reguksen tiloissa Vallillassa.

Duunia yhdessä vai erikseen?

Työpistenomadismi ei sovi kaikille. Joissain hommissa on edelleenkin hyödyllistä tehdä duunia yhdessä ja samassa paikassa enemmän tai vähemmän samojen duunikavereiden kanssa päivästä toiseen. Se saattaa olla hyödyllistä työnantajan kannalta ja näkyä parempana työn tuottavuutena. Se saattaa olla myös hyödyllistä sosiaalista elämää arvostavan työntekijän kannalta, joka ei halua muumioitua omaan kotiinsa läppärin ääreen.

Toisaalta, jos arvostaa mahdollisuutta tehdä duunia itsenäisesti kotoa ja myös mahdollisuutta tavata muuta työyhteisöään säännöllisen epäsäännöllisesti, voi työpisteen vuokraaminen vain muutamaksi päiväksi silloin tällöin olla hyvä ajatus.

Riittäisikö sinulle neljä toimistopäivää kuukaudessa?

Meille Viestintäpalvelu Taikassa tämä kiertävä työpistepolitiikka tuntuu sopivan loistavasti. Teemme kollegani kanssa pääasiassa duunimme kotona tai asiakkaidemme luona. Tapaamme kuitenkin viikoittain samassa työpisteessä, vaihdamme kuulumiset ja suunnittelemme tulevaisuuden juttuja. Emme tarvitse sitä varten pysyvää toimistotilaa, joka on käytössämme 24/7. Meille riittää hyvin 4-5 yhteistä toimistopäivää kuukaudessa.

Nyt kesän alkaessa ajattelimme taas kerran olla huonoja yrittäjiä ja viettää aivan kunnolliset kesälomat. Tämän vuoksi emme näillä näkymin tarvitse edes noita neljää päivää kuukaudessa ennen elokuuta.

Mihin toimistohotelliin silloin menemme, se on vielä tässä vaiheessa päättämättä.

Jos kokemuksemme edellä mainituista neljästä eri toimipistevuokraajasta kiinnostavat sinua enemmän, niin ota yhteyttä info@viestintäpalvelu.fi