Messu- ja tapahtumaliiketoiminnan kysyntä elpyy taas yli kahden vuoden hiljaiselon jälkeen. Taikalla on ilo onnitella alan konkaria Messua Oy:tä niin pitkän linjan osaamisesta sekä juhlavuodesta kuin myös uunituoreesta liiketoimintakaupasta.

Messu- ja tapahtumatekijä Messua Oy viettää tänä vuonna 35-vuotisjuhlavuottaan. Messuan juuret kumpuavat 1960-luvulta, kun jo kolmannen polven omistajien Eriikka Kalliokosken ja Jonna Simolan isoisä Esko Arvelin perusti Kilpimainos Arvelinin.

Messualla on vahva kokemus osastojen toteuttamisesta ympäri maailmaa. Vuosien varrella yritys on rakentanut laajan kumppaniverkoston, joista toteuttajat valitaan kunkin projektin tarpeiden ja sijainnin mukaisesti. Messuan projektinhallinta varmistaa, että toteutus vastaa ja täyttää asiakkaan tarpeet.

Messuan ja Viestintäpalvelu Taikan yhteistyö alkoi vuonna 2018 ja sitä aiemmin Taikan Tia Härkönen oli tehnyt viestintäyhteistyötä yrityksen kanssa jo vuodesta 2016, kun Messua uudisti toimintatapojaan.
Sittemmin Taika on hoitanut Messualle sisällöntuotantoa verkkosivuille ja uutiskirjeisiin sekä sosiaalisen median kanaviin. Yksi merkittävä virstanpylväs yhteistyössä oli Messuan toteuttama Betonipuisto-yhteisnäyttelyalue yli kahdellekymmenelle alan yritykselle vuoden 2018 FinnBuild-messuille. Viestintäpalvelu Taika hoiti projektin viestintä- ja markkinointisuunnittelun ja sisällöntuotannon betonipuisto.fi-sivustolle sekä vastasi Betonipuiston sisällöistä LinkedInissä.

Tänä vuonna pitkän taon jälkeen FinnBuild toteutetaan 4.-6. lokakuuta jälleen Helsingin Messukeskuksessa ja myös Betonipuisto kokee uuden tulemisen.

”Olimme erittäin iloisia, kun Eriikka Kalliokoski Messualta otti yhteyttä ja kysyi, olisimmeko kiinnostuneita hoitamaan Betonipuiston viestinnän suunnittelua ja toteutusta myös vuonna 2022. Vastausta ei tarvinnut kauan miettiä”, myhäilee Viestintäpalvelu Taikan toimitusjohtaja ja viestintämuotoilija Tia Härkönen.

Toukokuu toi yritysuutisia Messualle

Toukokuun alussa Messua Oy ilmoitti myös Messuan ja Arvelin International Oy liiketoimintakaupasta. Arvelin Internationalin liiketoiminta siirtyi Messua Oy:lle 1.5.2022 alkaen. Kauppa ei sisällä Arvelin Internationalin Venäjän toimintoja.

Messualla ja Arvelin Internationalilla on yhteensä yli kuuden vuosikymmenen kokemus messuosastojen ja erilaisten näyttelytilojen toteuttamisesta Suomessa ja maailmalla. Liiketoimintakauppa vahvistaa Messuan osaamista ja resursseja yhtenä alan johtavista yrityksistä.